← Vaata kõiki postitusi

turundus

Mida sisaldab WebTailori SEO teenus?

Ian Leman

Mida sisaldab WebTailori SEO teenus ja veebiarenduse teenus?

SEO teenused on üliolulised ettevõtetele, kes soovivad parandada nähtavust oma veebis, meelitada ligi rohkem orgaanilist liiklust ning suurendada konversioone ja tulu. WebTailor pakub erinevat tüüpi SEO teenuseid, nagu veebilehe sisene, veebilehe väline ja tehniline SEO. Järgnevalt käsitleme, kuidas WebTailor sinu ettevõtte vajaduste ja eesmärkidele vastavat SEO teenust pakub ning mida see endas täpsemalt sisaldab.

Mis on SEO?

SEO on veebilehe optimeerimise protsess, mis aitab konkreetseid märksõnu kasutades saavutada otsingumootori tulemuste lehtedel (SERP) kõrgemat positsiooni. SEO aitab ettevõtetel tõsta veebilehe liiklust ja leida potentsiaalseid kliente. Samuti parandab see kasutajakogemust, muutes veebilehe kiiremaks ja hõlpsasti navigeeritavaks. SEO aitab ehitada ka ettevõtte autoriteeti ja klientide usaldusväärsust, näidates oma valdkonna asjatundlikkust. Loe lähemalt, miks on oluline Google's esimesel lehel välja tulla.

Erinevat tüüpi SEO teenused

SEO teenusel on erinevaid aspekte, kuid kõige efektiivsemate tulemuste saavutamiseks tuleb tegeleda nende kõigiga. Veebilehe märksõnade analüüsist ja sisustrateegia loomisest ainuüksi pole kasu, kui veebilehel on katkised lehed, mida Google ei indekseeri või kui lehe laadimiskiirus on nii aeglane, et kasutajad sealt minema lähevad. Toome välja 3 SEO teenuse tüüpi, millele tuleb kindlasti tähelepanu pöörata:

  • Lehesisene SEO hõlmab veebilehe sisu ja struktuuri optimeerimist, et muuta see otsingumootoritele atraktiivsemaks. Sinna alla läheb näiteks sisustrateegia koostamine ja märksõnade korrektne kasutamine, samuti pealkirjade, metakirjelduste, piltide alt tag'ide ja siselinkide optimeerimine. 
  • Leheväline SEO hõlmab väliste tegurite optimeerimist, mis mõjutavad veebilehe asetust ja usaldusväärsust. Sinna alla kuuluvad backlinkide loomine, sotsiaalmeedia turundus ja üldine mainehaldus veebis.
  • Tehniline SEO hõlmab veebilehe tehniliste aspektide optimeerimist, nagu veebilehe kiirus, mobiilisõbralikkus ja ülesehitus. Tehniline SEO aitab otsingumootoritel veebilehti tõhusamalt indekseerida.

Loe lähemalt Wordpress lehtede SEO optimeerimise kohta. 

SEO teenuse tegevuskava:

Järgnevalt seletame lahti, mida sisaldab endast WebTailori pakutav SEO teenus ning kuidas need tegevused aitavad sinu veebilehel Google's paremini esile tulla. 

1. SEO auditi koostamine

SEO audit on analüüs praegusest SEO olukorrast, kus on ülevaade lehesisesest, lehevälisest ja tehnilisest SEO-st. Loe lähemalt, mis SEO audit sulle näitab ning millised on SEO analüüsi peamised terminid, millega peaksid selle mõistmiseks tutvuma. 

Kõigepealt teeme esialgse researchi, mille alla läheb:

  • Konkurentsianalüüs
  • Märksõnade analüüs
  • SEMRushi profiili ülesseadmine
  • Google Search Console'i loomine

 

2. Sitemapi korrastamine

Sitemap kaardistab kõik veebisaidi lehed, mis aitab otsingumootoritel neid crawlida ja indekseerida. Korrektne sitemap tagab, et kõik lehed on otsingumootoritele leitavad.

Sitemapi analüüs tuvastab võimalikud probleemid ja võimalused SEO parandamiseks. Sitemapi korrastamine hõlmab sitemapile puuduvate lehtede lisamist, linkimisstruktuuri ja katkiste linkide parandamist, ebavajalike lehtede ja korduva sisu eemaldamist.

3. Lehe kiiruse korrigeerimine

Veebilehe kiirus on WordPress lehtede SEO raames äärmiselt oluline faktor. Google teatas juba 2010. aastal, et kiirus mõjutab lehe paremusjärjestust. Kiiresti laaditav veebileht on kasutajate kaasatuse hoidmiseks hädavajalik. Uuringud on näidanud, et vaid ühesekundiline viivitus veebilehe laadimisajal võib põhjustada kasutajate seotuse märkimisväärset langust, mis võib viia veebilehe liikluse ja tulude vähenemiseni.

Veebilehe laadimiskiirust võivad mõjutada mitmed tegurid, nagu serveri reaktsiooniaeg, lehe suurus, päringute arv ja vahemällu salvestamine. Veebilehe võimalikult kiire laadimise tagamiseks on oluline neid tegureid optimeerida.

4. Metakirjelduste korrastamine

Metakirjeldused mõjutavad klikkimismäära ehk click-through-rate’i (CTR-i). Hästi kirjutatud metakirjeldus meelitab kasutajaid Google's sinu veebilehele klikkima, sest see näitab usaldusväärsust ja informatiivsust. 

5. Alt pildikirjelduste lisamine

Piltide alt tag'ide ehk pildikirjelduste lisamine on SEO jaoks oluline. Otsingumootorid, nagu Google, kasutavad pildi sisu mõistmiseks alt pildikirjeldusi. Asjakohase ja kirjeldava alt tag'i lisamine aitab kuvada pildiotsingu tulemustes sinu pilte, suurendades veebilehe nähtavust. Samuti on see üks lehe SEO tegureid, mida otsingumootorid veebilehe roomamisel ja indekseerimisel arvestavad. See parandab sinu veebilehe asjakohasust ja autoriteeti, mis lõppkokkuvõttes tõstab veebilehe paremusjärjestust otsingumootorites.

6. H1, H2, H3 pealkirjade optimeerimine

H1, H2 ja H3 pealkirju on vajalik optimeerida mitmel põhjusel. Nimelt korrektselt seadistatud pealkirjad aitavad veebilehe sisu struktureerida, muutes lugejatele selle mõistmise ja jälgimise lihtsamaks. Hea kasutajakogemus toob kaasa pikemad lehekülje kaasamisajad, mis on otsingumootorite jaoks positiivne järjestuse tegur. Samuti aitavad pealkirjad otsingumootoritel mõista sinu veebilehe sisu hierarhiat ja korraldust.

Pealkirjad on määravaks teguriks märksõnade paigutamisel. Märksõnade strateegiline lisamine päistesse aitab otsingumootoritele selgeks teha, millest sinu leht räägib, ja parandada seeläbi nende märksõnade nähtavust. Optimeerime sinu veebilehe pealkirjad, muutes struktuuri arusaadavaks ja lisades sinna vajalikud märksõnad, mis aitavad Google'l veebilehte indekseerida. 

7. Sisustrateegia loomine

Koostame vastavalt sinu ettevõttele sobiva sisustrateegia, mis hõlmab endas 6-kuust blogipostituste plaani. Teostame konkurentsianalüüsi ja märksõnade analüüsi, et kasutada  veebilehe jaoks kõige kasulikumaid märksõnu. Seejärel optimeerime antud blogipostitusi väljavalitud märksõnadega ning loome korrektse struktuuri. Soovi korral loome sisu algusest lõpuni ise. Sisustrateegia koostamise eesmärk on kasutada blogipostitustes korrektselt ja pidevalt kindlaid märksõnu, et veebileht tuleks antud märksõnadega otsingumootorites esile. Selle puhul on oluline märksõnu strateegiliselt õigesti kasutada. Loe lähemalt SEO artiklite kirjutamise kohta.

8. Lehtede eraldi indekseerimine Google Search Console'is

Kasutame Google Search Console'i sinu veebilehe indekseerimiseks. Paraku ei suuda Google veebilehel tehtud muudatusi suure koormuse tõttu koheselt indekseerida. Muudatuste jõustumine ja nähtavuse parandamine Google's võib võtta mõned kuud, kuid veebilehte Google Search Console's pidevalt indekseerides, on see protsess märgatavalt kiirem. See tähendab, et me indekseerime igat lehte Google Search Console's eraldi. Loe lähemalt Google Search Console'i kasutamise kohta. 

9. Google My Business konto optimeerimine

Google My Business (GMB) konto on kasulik, kuna see võimaldab sinu ettevõttel tulla Google Mapsis ja kohalikes otsingutulemustes esile, mis omakorda muudab potentsiaalsete klientide leidmise lihtsamaks. Seadistame ja optimeerime teie Google My Business konto, et tõsta sinu ettevõtte nähtavust ja usaldusväärsust. 

10. Backlinkide kontrollimine ning mainet rikkuvate linkide kõrvaldamine

Backlinkide olemasolu ja nende kvaliteet on otsingumootoritele veebilehe järjestamisel määravaks teguriks. Backlingid on veebilehe välised lingid, mis viitavad sinu veebilehele. Backlingid mängivad suurt rolli veebilehe SEO parandamisel, kuid neil on kindlad kriteeriumid. Kontrollime veebilehe backlinkide kvaliteeti ning kõrvaldame ebausaldusväärsed lingid. Samuti lisame vajadusel backlinke, mis aitavad veebilehe autoriteeti tõsta. Loe, kuidas backlingid enda veebilehe jaoks tööle panna.

WebTailori pakutav SEO teenus aitab sinu veebilehel Google's esimesel lehel välja tulla

75% inimestest ei lähe Google esimesest lehest edasi, mis tähendab seda, et kui sinu veebileht ei tule oluliste märksõnadega Google's esimesel lehel välja, kaotad 3/4 oma potentsiaalsetest klientidest. Selle kaotuse vältimiseks on oluline panna rõhku SEO parandamisele. WebTailor pakub kvaliteetset SEO teenust, mis tõstab sinu veebilehe nähtavust otsingumootorites. Võta meiega ühendust täites ära kontaktivorm.

Contact hero vector union img

Kontakt

Loome kvaliteetseid veebilehti ning pakume digturunduse täislahendust keskendudes SEO, tasulise reklaami ja e-maili turundusele. Võta meiega ühendust meili teel või

broneeri tasuta 30-minutiline kõne
Grupp

WebTailor on osa DevTailor Groupist, mis arendab mobiilirakendusi, veebirakendusi ja riistvaraprojekte.

Kontakt

Turundus ja müük

ian@webtailor.ee

Make It Bit OÜ

Registrikood

16532093

KMKR nr

EE102519693

Aadress

Valukoja 8/2

Öpiku maja, D

11415 Tallinn

Estonia