← Vaata kõiki postitusi

tehnoloogia

Google Search Console aitab suurendada sinu veebilehe nähtavust

Ian Leman

Google Search Console aitab tõsta sinu veebilehe nähtavust

Kuidas panna Google Search Console enda heaks tööle?

Google pakub veebilehe andmete kogumiseks ja analüüsimiseks mitmeid tasuta tööriistu. Üheks abimeheks on Google Search Console, mis näitab, milline osa sinu veebilehest vajaks parandusi. Õigesti kasutades on võimalik Google Search Console’i abil optimeerida oma SEO tulemusi. 

Google Search Console’i erinevad liidesed

Google Search Console pakub mitmeid võimalusi, mille kasutamisel on võimalik edendada veebilehe nähtavust läbi otsingumootori. URL inspectioni funktsiooni abil on võimalik saada andmeid konkreetsete URL-ide kohta ning aru saada, kuidas Google neid näeb ja indekseerib. See näitab, kas leht kasutab oma potentsiaali maksimaalselt ära. Samuti on kasulik performance'i sektsioon, kus on näha, milline on lehe jõudlus erinevates otsingumootorites nagu Discover ja Google News. Lisaks on Google Search Console's veel sellised sektsioonid nagu: Indexing, Experience, Shopping, Enhancements, Security & Manual Actions ja Links. Loe rohkem, mida erinevad tööriistad endast kujutavad

Google Search Console konto loomine

Enne tööga alustamist Google Search Console'iga tuleks oma veebilehe haldamiseks luua konto. Selleks klõpsake Google Search Console ülaribal nupule „Add property”. Kui valite Domain sektsiooni, peate lisama ainult domeeninime ilma www- või alamdomeenideta. Seda valides jälgib Google Search Console kõike, mis on selle domeeniga seotud. Valides URL prefix-i, peate lisama õige URL-i koos HTTPS-iga. Edasi on vaja konto aktiveerida, kinnitades, et veebileht on teie omandiõiguses.

Screenshot 2023-03-01 at 14.17.09.png Screenshot 2023-03-01 at 14.20.27.png

Kuidas Google Search Console oma veebilehe SEO jaoks tööle panna?

Üha enam kasutavad ettevõtted oma veebilehe monitoorimiseks Google Search Console’i ning selle erinevaid võimalusi, et edendada oma lehe nähtavust. 

Jälgige oma veebilehe jõudlust

Saa hea ülevaate veebilehe toimivusest Google'i Search Consolega jälgides andmeid klikkide, impressions’ite ja positsiooni kohta. Nende mõõdikute analüüsimine võib aidata tuvastada võimalusi veebilehe nähtavuse parandamiseks ja liikluse suurendamiseks. 

Tehniliste probleemide tuvastamine ja parandamine

Google Search Console suudab tuvastada tehnilised probleemid, mis võivad teie veebilehe toimivust mõjutada, nagu crawling vead, mobiilse kasutatavuse ja turvalisusega seotud probleemid. Nende vigade parandamine aitab kaasa veebilehe leitavusele otsingutulemustes.

Optimeerige oma sisu otsingu jaoks

Google Search Console annab ülevaate sellest, millised otsingupäringud toovad teie veebilehele liiklust ja millised lehed toimivad otsingutulemustes hästi. Saate seda teavet kasutada oma sisu optimeerimiseks asjakohaste märksõnadega. SEO parandamiseks on mitmeid viise, kuidas seda märksünade abil teha. Google Search Console'ile, saab esitada oma sitemap’i, mis aitab Google’il veebilehte paremini crawl’ida ja indekseerida.

Backlinkide monitoorimine

Google Search Console annab teavet ka backlinkide kohta. Backlinkide jälgimine ja analüüsimine võib aidata teil tuvastada ebakvaliteetsed backlingid ning anda indikatsiooni kvaliteetsete backlinkide loomiseks. Viige end kurssi backlinkide kasulikkusest ning kuidas neid oma veebilehe SEO tarbeks ära kasutada. 

Google tasuta tööriistade kasutamine SEO parandamise eesmärgil

Veebilehe otsinguparameetrite parandamiseks on mitmeid viise ning Google tasuta tööriistade kasutamine peaks olema üks esimesi samme, kuidas oma lehe aktiivsust parandada. Sageli on keeruline viia end kurssi erinevate võimalustega, sest tööriistad on  keeruliselt üles ehitatud ning ei osata otseselt tõlgendada erinevaid lahendusi, mida see pakub. Kui sinu ettevõte peab Google's esimesel lehel väljatulemist oluliseks, siis WebTailor pakub terviklikku lahendust ning aitab sinu veebilehte selleks optimeerida, kasutades ka Google Search Console’i abi. Huvi korral täida päring siin.

Contact hero vector union img

Kontakt

Loome kvaliteetseid veebilehti ning pakume digturunduse täislahendust keskendudes SEO, tasulise reklaami ja e-maili turundusele. Võta meiega ühendust meili teel või

broneeri tasuta 30-minutiline kõne
Grupp

WebTailor on osa DevTailor Groupist, mis arendab mobiilirakendusi, veebirakendusi ja riistvaraprojekte.

Kontakt

Turundus ja müük

ian@webtailor.ee

Make It Bit OÜ

Registrikood

16532093

KMKR nr

EE102519693

Aadress

Valukoja 8/2

Öpiku maja, D

11415 Tallinn

Estonia