← Vaata kõiki postitusi

tehnoloogia

Next.js — hea valik nii äri kui ka arendajate jaoks

Ian Leman

Next.js — hea valik nii äri kui ka arendajate jaoks!

Mis on Next.js?

Next.js on paindlik React.js-il põhinev raamistik, mis võimaldab luua olemasolevate “ehitusplokkide” abil kiireid veebilehti ja -rakendusi. 1 Next.js lisab React.js-ile mitmeid lisafunktsioone, sealhulgas serveripoolse renderdamise ja staatiliste veebisaitide loomise.

Enne Next.js-ist rääkimist peame tutvuma React.js-iga

React.js on programmeerimiskeele JavaScripti raamistik, ühtlasi ka teek (library), mis võimaldab luua interaktiivseid kasutajaliideseid. Kasutajaliideste all peame silmas elementide kogumikke, mida kasutajad ekraanil näevad ja seeläbi rakendusega suhtlevad.

nextj Allikas: https://nextjs.org/learn/foundations/about-nextjs/what-is-nextjs

Teegi ehk library all peetakse silmas, et React.js pakub kasutajaliidese koostamiseks vajalikke funktsioone, kuid jätab arendaja otsustada, kus ja kuidas neid funktsioone oma rakenduses kasutada. Osa React.js-i võlust seisneb selles, et ta on rakenduste loomise osas suhteliselt vähearvamuslik – see on teekide ehk library’ite omapära. Seetõttu saavad arendajad projekti lisada meelepäraseid kolmandate osapoolte tööriistasid ja luua kergesti täpselt vajadustele vastavaid projekte. Ühtlasi kaasneb sellega fakt, et React.js baasil rakenduse loomine nõuab teatud pingutust. Arendajad peavad pühendama rohkem aega tarkvaratööriistade ühendamiseks ja rakenduse jaoks vajalike lahenduste loomiseks.

Next.js on omakorda React.js-i raamistik ehk framework, mis annab ehitusplokid veebirakenduste loomiseks. Raamistiku all peetakse silmas, et Next.js tegeleb React.js-i jaoks vajalike tööriistade ühendamistega ning pakub rakendusele täiendavat struktuuri, funktsioone ja optimeerimisvõimalusi, ent sellega ühtlasi on ta mõneti arvamuslik (teek – vähearvamuslik, raamistik – arvamuslik).

WebTailor kasutab enda klientide projektides mitmeid Next.js raamistiku spetsiifilisi funktsioone ja omadusi, näiteks:

  • mitmekeelsete lehtede lihtsustatud haldus
  • piltide automaatne optimeerimine ja lazy-loading
  • staatiliste lehtede ehitamine

Olenemata sellest, kas arendatakse väiksemat projekti või ollakse osa suuremast meeskonnast, saab kasutada React.js-i ja Next.js-i täielikult interaktiivsete, väga dünaamiliste ja tõhusate veebirakenduste loomiseks.

Mis teeb NextJS-i eriliseks?

Kodulehed, blogid, e-poed, aga ka veebirakendused saavad kasutada erinevaid Next.js-i funktsioone, mis puuduvad React.js-is. Sellest hoolimata võib öelda, et Next.js-i kõige suurem eripära on, et serveri poolt tagastatakse browser’isse HTML markup, samas React.js-i projekti HTML-struktuur on vaid paar rida ning ülejäänud sisuga tegeleb JavaScript.

Next.js-i lahendus annab kaks üliolulist eelist:

  1. Väiksemad HTML-lehed laevad kiiremini ära ehk veebilehe laadimisajad muutuvad külastajate jaoks väiksemaks. Lisaks eelistab Google just kiiresti ära laadivaid lehti ja asetab need otsingumootoris ettepoole.
  2. Google otsingumootori crawler’id ei oska JavaScriptiga loodavat sisu lugeda. Next.js-i poolt tagastav HTML on aga Google’i jaoks sobilik. Seega saavad Next.js-i projektid kõik React.js-iga kaasnevad eelised, ent ei pea tegema Google’is nähtavuse pärast kompromisse.

NextJS head küljed äri ja arendajate jaoks

Next.js-rakendused või -lehed mõjutavad positiivselt äritulemusi ja aitavad kiiremini edasi liikuda. Järgnevalt on välja toodud mõned põhjused:

  • Kiirem turule jõudmine – paljud kasutusvalmis komponendid ja nendega kaasnev efektiivne ühilduvus muudavad MVP (minimum viable product ehk vähim elujõuline toode) loomise palju kiiremaks. Tänu sellele saate kiiresti tagasisidet oma kasutajatelt ja teha õigeid muudatusi, ilma et peaksite raiskama aega ja eelarvet.
  • Täiustatud kasutajakogemus – teil on vabadus luua front-end, mis on täielikult kooskõlas teie ärieesmärkide ja visiooniga. Tänu sellele on kasutajakogemus suurepärane ja kordumatu.
  • Suurenenud orgaaniline liiklus – Google armastab staatilisi saite, kuna need on kiired, kerged ja hõlpsasti skannitavad. See tähendab nende veebisaitide kõrgemat positsiooni otsingutulemustes.
  • Täielikult kanaliteülene – Next.js-i abil loodud veebisaidid ja veebirakendused töötavad igas seadmes korralikult, nii et kasutajatel on ligipääs alati olemas.
  • Toetuse olemasolu – kuna Next.js on React.js-il põhinev raamistik, ei ole raske leida teist kasutajaliidese arendajat, ilma et oleks vaja kõike uuesti nullist üles ehitada.
  • Suurenenud konversioonimäär – suurepärane laadimiskiirus, parem kasutuskogemus ja kõrge juurdepääsetavus muudavad veebilehe külastamise või rakenduse kasutamise väga meeldivaks. Kui kasutajad on saadud kliendikogemusega rahul, ostavad nad suurema tõenäosusega vastavat toodet või teenust ja tulevad hiljem tagasi.
  • Kogukonna toetus – kuna Next.js-ist on saamas paljude suurte kaubamärkide raamistik number üks, muutub see kuulsamaks ja loomulikult kasvab ka sellesse panustajate arv. See tähendab, et isegi kui teil on mõni probleem, on sellele tõenäoliselt juba lahendus olemas.

Olenemata sellest, kas otsite kasu ärilisest või tehnilisest vaatenurgast, on palju põhjuseid, miks võiksite Next.js kasuks otsustada. Kui soovite ehitada keerukat ja nõudlikku rakendust, võimaldab Next.js-i arenduslaad säästa palju aega. Arendajad eelistavad Next.js-i paljude heade omaduste tõttu:

  • Ei pea muretsema riist- ja tarkvara korralduse ning ühendusviisi pärast. Next.js võimaldab teil keskenduda rakenduse loogika asemel oma äriloogikale. Ja teie abistamiseks võimaldab see automaatselt komponente kokku panna. Teisisõnu, Next on tootmiseks optimaalne valik kohe algusest peale.
  • Järkjärguline staatiline taastamine e. ISR (Incremental Static Regeneration) – see võimaldab teil lehti värskendada, renderdades need taustal uuesti liikluse saabudes. Teisisõnu staatiline sisu muutub kiiresti dünaamiliseks.
  • Serveripoolse renderdamise e. SSR (server-side rendered) ja staatilise saidi genereerimise e. SSG (static site generation) hübriid – eelrenderda lehed koostamise või päringu ajal ühes projektis. Teisisõnu on võimalus valida, millised lehed on eelehitatud ning millised lehed ehitatakse päringu ajal. See võimaldab ilma väiksemagi lisavaevata näiteks arendada uut infot mittevajavad blogipostituste lehed ühekordselt, ent üritusele viimast vabade kohtade arvu kuvav leht uuesti igal päringul.
  • TypeScripti tugi – automaatne TypeScripti konfigureerimine ja kompileerimine.
  • Fast Refresh – kiire reaalajas muutmise kogemus – React.js-i komponentides tehtud muudatused ilmuvad mõne sekundi jooksul. See töötab analoogselt kuuma mooduli asendamisega (HMR).
  • CSS-parserid – võimalus importida JavaScripti faili CSS-faile.
  • Sisseehitatud pildikomponent ja automaatne pildi optimeerimine – see funktsioon optimeerib pilte automaatselt.
  • Automaatne koodi jagamine – vähendab automaatselt lehe suurust, jagades koodi osadeks ja teenindades komponente ainult vajaduse korral. Tänu dünaamilise impordi valikule saab mooduleid ka automaatselt importida.

Next.js-i nõrgad küljed

Next.js on suhteliselt innovaatiline tehnoloogia ja sellega seotud sisuhaldus nõuab peata sisuhaldussüsteemi kasutamist. See võib olla harjumatu ja mõnevõrra keeruline. Loe peata sisuhaldussüsteemi kohta siit. Lisaks on veel mõningaid nüansse, millega tuleb Next.js puhul arvestada.

Next.js-i pakutaval paindlikkusel on oma hind – pidev haldamine. Arendus ja juhtimine on keerukas, mistõttu kõigi soovitud muudatuste tegemiseks on vaja asjakohaste teadmistega pühendunud inimest. Hea uudis on see, et see inimene ei pea olema arendaja.

Lisaks tuleb välja tuua jooksvad kulud, mis on seotud front-end’iga. Next.js ei paku palju sisseehitatud esilehti. Seetõttu tuleb tihti ise luua front-end, mis nõuab aeg-ajalt muudatusi. See tähendab teatavat kulu front-end arendajale.

Ka puudub Next.js-il sisseehitatud state manager. Nii et kui on vaja rakenduses kasutada state manager’it, tuleb lisada Redux, MobX või midagi muud.

Viimase kitsaskohana tuleks välja tuua fakt, et pluginaid Next.js-i jaoks on vähe ning seega pluginatega saadavad võimalused on piiratud.

Kokkuvõte

Next.js on veebiarenduses väga hinnatud raamistik, sest võimaldab luua olemasolevate “ehitusplokkide” abil kiireid veebilehti ja -rakendusi. Tegu on vägagi arendaja- ja ärisõbraliku tööriistaga. Next.js pakub head kasutajakogemust ja toote või teenuse kiiret turule jõudmist. Samuti on raamistikul suur poolehoidjate hulk, mis tähendab head kogukonna toetust. Kuigi Next.js-il on mõned kitsaskohad, näiteks peata sisuhaldussüsteemiga harjumine, potentsiaalsed lisakulutused front-end’i arendamisel ja pluginate vähesus, siis laias pildis kaaluvad positiivsed aspektid negatiivsed üle.

Kasutatud allikad:

https://nextjs.org/learn/foundations/about-nextjs/what-is-nextjs

https://en.wikipedia.org/wiki/Next.js

https://pagepro.co/blog/what-is-nextjs/

Contact hero vector union img

Kontakt

Loome kvaliteetseid veebilehti ning pakume digturunduse täislahendust keskendudes SEO, tasulise reklaami ja e-maili turundusele. Võta meiega ühendust meili teel või

broneeri tasuta 30-minutiline kõne
Grupp

WebTailor on osa DevTailor Groupist, mis arendab mobiilirakendusi, veebirakendusi ja riistvaraprojekte.

Kontakt

Turundus ja müük

ian@webtailor.ee

Make It Bit OÜ

Registrikood

16532093

KMKR nr

EE102519693

Aadress

Valukoja 8/2

Öpiku maja, D

11415 Tallinn

Estonia